GEGUŽĖ PRASIDEDA: KOKIE DARBAI LAUKIA SODE, DARŽE, GĖLYNE?

GEGUŽĖ PRASIDEDA: KOKIE DARBAI LAUKIA SODE, DARŽE, GĖLYNE?

Prasidės jau paskutinis pavasario mėnuo, kai darbų sode, darže bei gėlyne – apstu. Šį mėnesį veiklos išties netrūks, todėl kviečiame susipažinti su svarbiausiomis kiekvienos mėnesio dekados veiklomis ir užsukti į artimiausią „Moki Veži“ parduotuvę, kur rasite itin platų sodo prekių asortimentą: nepamirškite pasinaudoti ir naujausiais mūsų pasiūlymais!

PIRMOJI GEGUŽĖS PUSĖ

  • Jūsų kiemą puošia veja? Jei to dar nepadarėte, veją labai svarbu aeruoti, kad ji gautų pakankamai deguonies, vandens bei saulės. Šiam darbui mūsų klientai pasitelkia specialius vejos aeratorius.

  • Mėnesio pradžioje minimos Stasinės (Cibulinės), tad daugelis sodininkų imsis svogūnų sodinukų sodinimo būtent gegužės 8 d. Ar ir jūsų laukia šis darbas? Tada kviečiame įsigyti svogūnų sėjinukų, jei dar nespėjote to padaryti.
  • Šią savaitę aktualus ir vienmečių augalų, pavyzdžiui, pelargonijų, tagečių, begonijų ir jurginų, sodinimas gėlynuose ar talpose. Jų asortimento ieškokite Sodo Gamos skyriuose.
  • Šį mėnesį pastebime ir suaktyvėjusį lauko baldų pirkimą. Gegužės pradžioje, orams atšilus, paprastai jau įrenginėjamos poilsio zonos terasose, balkonuose. Ar jau išsirinkote labiausiai patikusį komplektą?

ANTROJI MĖNESIO PUSĖ

  • Antroji mėnesio savaitė – geras laikas sodinti svogūnines gėles, pavyzdžiui, kardelius, jurginus, lelijas. Jų svogūnėlių ieškokite Sodo Gamos skyriuose bei mokivezi.lt.

  • Gėlynuose bei talpose jau galima sodinti ir daugiametes gėles. Taip pat galima imtis ir rožių, raganių sodinimo.
  • Į lysves sodinamos braškės. Tiems, kas neturi daržo, mūsų ekspertas rekomenduoja sodinti braškes ir į vazonus balkonuose. Rinkitės pakabinamus vazonus, lovelius arba susimeistraukite braškėms skirtą kelių aukštų vazoną-bokštą.

TAIP PAT PASIRŪPINKITE PIRMUOJU VEJOS TRĘŠIMU

Moki Veži ekspertas iki gegužės mėnesio pabaigos rekomenduoja atlikti pirmąjį vejos tręšimą. Jis jūsų vejai padės atsigauti po žiemos, prisotins ją naudingų medžiagų, sugrąžins jos išvaizdą. Tręšti siūloma trąšomis, kurių sudėtyje yra azoto, kalio ir fosforo. Fosforas pagerina šaknų formavimąsi, azotas stimuliuoja augimą, o kalis padidina atsparumą ligoms bei sausrai.

ANTROJE MĖNESIO PUSĖJE GALITE SODINTI ŠILAUOGES!

Mūsų parduotuvėse rasite itin platų įvairių sodinukų pasirinkimą! Tarp jų – ir jūsų itin mėgstamos šilauogės, kurias gana lengva prižiūrėti, o uogos yra itin vertingos mūsų organizmui.

Kaip tinkamai pasodinti įsigytą sodinuką?

  • Reikalinga rūgšti (3,5–4,5 pH) ir drėgna (apie 70 % drėgnumo) dirva;
  • Būtina saulėta vieta, užuovėja;
  • Sodinti reikia į 60 cm gylio ir 60–80 cm pločio duobę;
  • Jeigu gruntas yra molis, padarykite 10–15 cm drenažo sluoksnį iš rupaus smėlio ar žvyro;
  • Duobės šonus galite iškloti plastiku, plėvele ar kita medžiaga – taip substratas išliks rūgštus dar ilgesnį laiką;
  • Sodinukus sodinkite 1 m atstumu, sodindami jų šaknis lengvai praskleiskite, o pasodinę užpilkite žemę ir ją suspauskite, mulčiuokite.

Šilauogėms rekomenduojame naudoti specialiai joms skirtą substratą.

Linkime malonių sodo darbų gegužę.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai , Sodininko kalendorius

Palikite komentarą

*
*
*