„ELEPORT“ IR „MOKI VEŽI“ ĮRENGS 38 SPARČIOJO ĮKROVIMO PRIEIGAS VISOJE LIETUVOJE

„ELEPORT“  IR „MOKI VEŽI“ ĮRENGS 38 SPARČIOJO ĮKROVIMO PRIEIGAS VISOJE LIETUVOJE

Elektromobilių įkrovimo infrastruktūros vystytoja „Eleport“ tęsia savo įkrovimo tinklo plėtrą Lietuvoje. Sutartį su statybinių medžiagų ir buities prekių tinklu „Moki Veži“ pasirašiusi Estijos įmonė šių parduotuvių stovėjimo aikštelėse įrengs sparčiojo įkrovimo stoteles. Per 2024 metus visoje šalyje „Eleport“ įrengs 38-ias įkrovimo prieigas.

„Turime atlikti daug parengiamųjų darbų, įskaitant ir elektros įvadų įrengimą, tačiau planuojame, kad visos stotelės prie „Moki Veži“ parduotuvių pradės veikti per artimiausius metus. Šis plėtros etapas Lietuvos elektromobilių infrastruktūros plėtrai svarbus tuo, kad paliečia ne vieną ar keletą didžiausių miestų, o apima visą šalį. Sparčiojo įkrovimo stoteles įrengsime greta visų didžiausių „Moki Veži“ tinklo parduotuvių, kuriose lankydamiesi žmonės galės ne tik apsipirkti, bet ir papildyti elektromobilio energijos atsargas“, – kalba „Eleport“ vadovas Lietuvoje ir Baltijos šalyse Kazys Pupinis.

Sparčiojo įkrovimo stotelės bus įrengtos šalia „Moki Veži“ parduotuvių Panevėžyje, Marijampolėje, Utenoje, Alytuje, Kaune ir Kauno rajone, Vilniuje, Visagine, Mažeikiuose, Kėdainiuose, Šiauliuose ir Klaipėdoje. Prekybos tinklo aikštelėse bus įdiegtos 38-ios įkrovimo prieigos, kurių galia sieks nuo 100 iki 200 kW. 

Tarptautinio „Eleport“ tinklo įkrovimo stotelės jau veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Artimiausiais metais įmonė planuoja žengti ir į kitų Europos Sąjungos šalių rinkas. Anot K. Pupinio, bendrovė taip pat pradės montuoti ne tik lengviesiems automobiliams, bet ir komerciniam transportui skirtas sparčiojo įkrovimo stoteles.

„Moki Veži“ vykdomasis direktorius Tomas Lenkšas atkreipia dėmesį, kad parduotuvių tinklas, turintis elektrinių automobilių įkrovimo infrastruktūrą, geriau patenkina savo pirkėjų poreikius – pasiūlo papildomą paslaugą bei patogumą parduotuvių lankytojams. Pasak tinklo atstovo, tokia infrastruktūros plėtra atitinka ir bendrą visuomenės poreikių pasikeitimo kryptį, kur pirkėjai vertina ne tik geras prekių kainas, bet ir verslo tvarumą.

„Rinka ir klientų poreikiai keičiasi. Didėjantis susirūpinimas dėl klimato kaitos skatina visuomenę ieškoti aplinkai mažiau kenksmingų transporto sprendimų. Vis daugiau žmonių renkasi ekologiškus automobilius ir mes kaip verslas norime prisidėti prie šios transformacijos. Tikimės, jog parduotuvių aikštelėse įrengtos įkrovimo stotelės ne tik geriau patenkins pirkėjų poreikius, bet padrąsins ir kitus klientus naudotis elektromobiliais. Besikeičianti aplinka skatina investuoti į įkrovimo stotelių įrengimą aikštelėse siekiant suteikti klientams patogias ir efektyvias paslaugas“, – kalba parduotuvių atstovas.

Pasak T. Lenkšo iki 30 proc. „Moki Veži“ parduotuvėms reikalingos elektros energijos įmonė pasigamina savarankiškai. Tam daugiausiai naudojamos ant pastatų stogų įrengtos saulės elektrinės.

„Eleport“ bus atsakinga už visus projektavimo darbus ir įrengtų stotelių techninę priežiūrą. Tikimasi, kad elektromobilių krovimo infrastruktūros darbai „Moki Veži“ tinklo parduotuvėse bus baigti šiemet. 

Apie „Eleport

2016 m. Estijoje susikūrusi „Eleport“ yra viena didžiausių ir sparčiausiai augančių elektromobilių įkrovimo tinklą ir programinę įrangą vystančių įmonių Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Užsitikrinusi „Gren“ („Partners Group“), „Bolt“, „Scandium Energia“ ir kompanijos „Skype“ bendraįkūrėjų finansavimą, per ateinančius kelerius metus „Eleport“ ketina investuoti 100 mln. eurų į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą Vidurio ir Rytų Europoje. „Eleport“ įkrovimo stotelėse tiekiama tik iš atsinaujinančių, ES sertifikuotų šaltinių išgaunama elektros energija.

Apie „Moki Veži“

Lietuviško kapitalo UAB „MAKVEŽA“, valdanti statybos, remonto, apdailos bei sodo prekių prekybos tinklą „Moki Veži“, Lietuvoje veikia nuo 2000 m. Prekybos tinklą sudaro 24-ios parduotuvės bei interneto parduotuvėje www.mokivezi.lt. Įmonėje dirba daugiau nei 750 darbuotojų.

Bendri pranešimai , Naujienos

Palikite komentarą

*
*
*