LAUKO APŠVIETIMAS: 5 SVARBIAUSI PATARIMAI

LAUKO APŠVIETIMAS: 5 SVARBIAUSI PATARIMAI

Kaip gera ilgus vakarus leisti kieme atliekant įvairius sodo darbus, grožintis pražydusiais augalais ar tiesiog gurkšnojant arbatą lauko terasoje šiltai susisukus į pledą... Pasirūpinkite, jog kiemo apšvietimas sukurtų ne tik dar didesnį saugumo jausmą, bet ir jaukią atmosferą tokiais momentais. „Moki Veži“ ekspertas paruošė svarbiausių patarimų sąrašą, kuris pravers, jei dabar kaip tik planuojate įrengti ar keičiate lauko apšvietimą.

Lauko apšvietimo prekių sumažintomis taip pat galit rasti ir artimiausioje „Moki Veži“ parduotuvėje!

APŠVIESKITE VISAS SVARBIAUSIAS VIETAS

Planuodami lauko apšvietimą, nepamirškite apšviesti visų svarbiausių vietų – ne tik įėjimo į namus durų. Šviesa reikalinga ir prie įvažiavimo į garažą, tvoros vartelių, punktyru apšviesti galite ir takelius. Pastariesiems naudokite įleidžiamus lauko šviestuvus.

APŠVIESKITE IR PATINKANČIAS KIEMO VIETAS

Tegul jos būna dar labiau pastebimos. Kaskart grožitės kieme esančiu vandens fontanu? Gėlynu? Namo kolona? Išrinkite jums labiausiai patinkančias teritorijos vietas ir jas apšvieskite.

TURITE LAUKO TERASĄ? APŠVIESKITE IR JĄ

Šiltasis metų laikas įsibėgėja, tad vis daugiau laiko leisime savo balkonuose bei terasose. „Moki Veži“ parduotuvėse ieškodami naujo lauko baldų komplekto nepamirškite įsigyti ir LED lempučių girliandos, tinkamos naudoti lauke. Ji sukurs jaukią atmosferą ir apšvies poilsio zoną tamsiuoju paros metu.

RINKITĖS ELEKTRĄ TAUSOJANČIUS SPRENDIMUS

Visur, kur įmanoma, rinkitės elektros energiją tausojančius sprendimus, pavyzdžiui, apšvietimą LED lemputėmis, šviestuvus su judesio davikliais ar su saulės energija įkraunamomis baterijomis.

ŠVIESTUVUS REGULIARIAI VALYKITE

Jei pastebėjote, jog šviestuvų skleidžiama galia – silpnesnė, ko gero, taip yra ne dėl kokios nors techninės priežasties: paprasčiausiai juos uždengė purvas, šiukšlės ir t. t. Juk Lietuva – lietingas ir vėjuotas kraštas, todėl tai neišvengiama. Norint maksimalios šviesos, lauko šviestuvus rekomenduojame valyti bent kartą per 3–4 savaites, o jei sezonas lietingas bei vėjuotas, galima ir dažniau.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*